KVÄLLSSEMINARIUM MED MASTER MARCUS BONGART - KREATIVITET, FRAMGÅNG OCH LYCKA UTIFRÅN QIGONG, KINESISK MEDICIN OCH FILOSOFI (16/11)

Marcus Bongart, qigongmästare, läkare i kinesisk medicin och grundare av Yangtorp Qigong Sanctuary, kommer till Stockholm för ett seminarium på temat kreativitet, framgång och lycka. Under seminariet håller Marcus en föreläsning som utgår från principerna i kinesisk medicin och filosofi och visar hur de kan tillämpas på de utmaningar som moderna människor har med avseende på stress och höga krav på att lyckas och vara lycklig i en värld av snabba förändringar. Vi kommer även att få prova praktiska verktyg från qigongen för att själv kunna ta kontroll över sin hälsa, energi och sitt välmående.

Varmt välkomna till en inspirerande och utvecklande kväll!
Master Marcus, Kim Zidén och Henrik Gustafsson

Mer information och anmälan här: http://yangtorp.com/kurser/kvallsseminarium-i-stockholm/

GRUNDKURS I QIGONG 25/9 - ÖKA DIN ENERGI OCH PRESTATIONSFÖRMÅGA, MOTVERKA STRESS OCH OHÄLSA

Heldagskursen i DeRui grundsystem introducerar till enkla och effektiva qigongövningar från kampkonsten, medicinen och meditationen. Systemet som består av ett antal dynamiska stående övningar och sittande meditation. Övningarna är enkla att lära sig, kan utövas av alla och ger en bred introduktion till Qigongens fascinerande värld.
 
Under kursen går vi igenom: 
Avslappningsövning: Fysisk, känslomässig och mental avslappning
Stretchövningar: Stretching för att motverka stelhet i axlar och skuldror
Koncentrationsövningar: Öka fokus men även höjda energinivåer och främjad cirkulation
Medicinska övningar: För stödjande av viktiga energisystem och organ
Meditationsövning: Främja balans och personlig utveckling.

Vi kommer även att visa på hur qigongen kan tillämpas för effektiva "power breaks", öka produktiviteten i arbetet, samla sig inför ett möte eller aktivitet, att varva ner på kvällen med mera. Kursen kombinerar teori och praktik med målsättningen att deltagaren efter kursen ska kunna träna på egen hand när och där det passar.

För mer information och anmälan: www.movingmind.se/kurser/

BBC-DOKUMENTÄR OM KINESISK MEDICIN

I dokumentären "The Science of Acupuncture " från BBC undersöker programledaren Kathy Sykes principerna bakom kinesisk medicin med fokus på akupunktur. I programmet visas även exempel på olika typer av qigong till exempel "hårdare" qigong från Shaolin och "mjukare" qigong från Taijin.

Se nederst på sidan http://www.movingmind.se/kvalitet/

Read More

NYA TERMINSKURSER I QIGONG 3/2

MovingMinds verksamhet inom hälsa, energi och personlig utveckling, startar i Bromma (Åkeshov) med två terminskurser i Qigong den 3 februari:
- Power Qigong: Stående dynamiska övningar, kraftfull Shaolin Tiger-form och stärkande meditation.
- Wellness Qigong: Sittande dynamiska övningar, stimulerande akupressur och balanserande meditation. Även lämplig för gravida och äldre.

Välkomna för gratis provträning. Läs mer på http://www.movingmind.se/kurser/

Read More

NY TRÄNINGSLOKAL VID ÅKESHOVS TUNNELBANA

 Träningen under våren 2015 kommer att ske i studenthemmet Tempus lokaler. Kort information från Studenthemmet Tempus hemsida nedan: 

- Ett lugnt och lummigt område som ligger precis i utkanten av ett villaområde i Bromma, strax intill T-banestationen Åkeshov i Stockholm. Tunnelbanan går var fjärde minut och till city tar det drygt en kvart. Genom ett av Stockholms fina skogsområden tar det en kvart till Mälarens strand med friluftsbad.

Läs mer om adress och karta: http://www.movingmind.se/kontakt/

Read More